2021-02-08 12:36:05• hírek • Szatmár.ro

Szülőföldön magyarul: indul a kifizetés

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Hamarosan indul a kifizetés a Szülőföldön magyarul 2019/2020-as évi program keretében benyújtott igénylések után - tájékoztatta híroldaunkat Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor.

"Mint már korábban jeleztük, a kései leadási dátumra való tekintettel két részre osztva kerülnek/kerültek jóváhagyásra az igénylések. Jelen pillanatban az első körben jóváhagyottak számára történik a kifizetés. Mintegy 48374 szülőt fogunk nemsokára értesíteni levélben" - hangsúlyozza a programkoordinátor.


A program lebonyolításáért felelős csapat arra kér minden szülőt, hogy figyelmesen olvassa el az értesítőt, ugyanis ez tartalmazza az átutalás dátumát és a teendőket, amennyiben valami probléma van a bankszámlával. Előfordul, hogy adatot kell frissíteni, vagy dokumentumokat kell aláírni, esetleg bezárt számlát szükséges újranyitni a bankban. Mindezen esetekre a levélben hívják fel a figyelmet.


A kifizetések február 19-én kezdődnek, és március 26-ig tartanak, ám fontos tudni, hogy az előző évhez hasonlóan NEM ABC-sorrendben történik a kifizetés. Az oktatás-nevelési támogatás összege egy gyermek után 300 RON, a hallgatói támogatás 40 RON.


Az OTP Bank kérése, hogy a járványhelyzetre való tekintettel csak akkor menjenek be a bankba érdeklődni, vagy pénzt felvenni, amennyiben ez föltétlenül szükséges, avagy ha konkrétan felszólítást kapnak arra. Igyekezzenek online, telefonon érdeklődni inkább, és a pénzt automatánál felvenni vagy kártyáról használni - tanácsolják a tájékoztatásban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: